banner
Eğitim

Lisans ve önlisans düzeyinde üç yeni bölüm ve program açıldı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) bu yıl 2 lisans bir önlisans olmak üzere 3 yeni bölüm ve programla eğitim-öğretim sürecine devam edecek. Yeni bölüm ve programlar için bir süredir devam eden hazırlık..

Lisans ve önlisans düzeyinde üç  yeni bölüm ve program açıldı
banner

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) bu yıl 2 lisans bir önlisans olmak üzere 3 yeni bölüm ve programla eğitim-öğretim sürecine devam edecek.

Yeni bölüm ve programlar için bir süredir devam eden hazırlık çalışmaları tamamlandı ve ilgili talepler Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) iletildi. İncelemelerini tamamlayan YÖK, ASÜ’nün 3 talebine onay verdi. Buna göre Mühendislik Fakültesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan Yazılım Mühendisliği bölümü 40 öğrenciyle eğitim-öğretime başlayacak. Eğitim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan İngilizce Öğretmenliği Bölümü ise 30 öğrenci alacak. Öte yandan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde, Sultanhanı İlçesi’nde faaliyet gösteren Geleneksel Tekstillerin Korunması ve Restorasyonu programı da yeniden öğrenci alacak. YÖK, ilgili program için okula 20 öğrenci kontenjanı ayırdı.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, hayatta karşılığı olan adımlarla büyümeye devam ettiklerini belirterek, yeni açılan program ve bölümlerin hayırlı olması dileklerinde bulundu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası