banner
Siyaset

Milletvekili Erel, ‘Asgari ücretlinin maaş zamları bir günde eridi’

aksaray milletvekili ayhan erel, yeni yılla birlikte elektrik ve doğal gaza art arda gelen zamları tbmm”de gündemine getirerek vatandaşın büyük sıkıntı içerisinde olduğunu, zamların bir an önce geri çekilmesi gerektiğini..

Milletvekili Erel, ‘Asgari ücretlinin  maaş zamları bir günde eridi’
banner

aksaray milletvekili ayhan erel, yeni yılla birlikte elektrik ve doğal gaza art arda gelen zamları tbmm”de gündemine getirerek vatandaşın büyük sıkıntı içerisinde olduğunu, zamların bir an önce geri çekilmesi gerektiğini vurguladı.

yeni yılda doğalgaza evlerde yüzde 25, iş yerlerinde yüzde 50, elektrik fiyatlarına ise yüzde 125″e kadar zam yapıldığını memura, işçiye, emekliye, asgari ücretliye verilen zamların bir gecede eriyip gittiğini söyleyen erel , “geçtiğimiz hafta, seçim bölgem aksaray”da önümüze çıkan her vatandaş hayat pahalılığından, özellikle elektrik ve doğal gaz faturalarındaki artıştan dolayı hayatlarının kendilerine zindan olduğunu feryat ve figan içinde haykırıyorlar” dedi.

‘emeklİ maaŞlari en az asgarİ Ücret dÜzeyİne çekİlmelİ”

konuşmasında emeklilerin yaşadığı sıkıntılara da dikkat çeken aksaray milletvekili, “2 bin 500 lira emekli maaşı alan vatandaş elektrik, doğal gaz, su faturasının yaklaşık bin lira olduğunu, 800 lira da kira verdiğini, torunlarının kendisini ziyarete geldiği günlerde torunlarının cebine koyacak harçlık olmadığı için evden ayrılmak zorunda olduğunu büyük bir üzüntüyle ifade ediyor” diye konuştu.

cumhurbaşkanı erdoğan”ın muhtar maaşlarıyla ilgili açıklamalarını hatırlatarak emekli maaşlarının da düzenlenmesi gerektiğini söyleyen İyİ parti aksaray milletvekili ayrıca şu ifadeleri kullandı: ” emekli olan vatandaşlarımız cumhurbaşkanının, muhtarların asgari ücret altında ücret almasına vicdanının razı olmadığını duyduklarında, o güzel vicdanının biraz da emeklilerinin durumunu dikkate almasını ve emekli maaşlarını da en az asgari ücret kadar yapmasını arzuladıklarını söylüyorlar, kendilerini cumhurbaşkanının vicdanına havale ettiklerini beyan ediyorlar. vatandaşlar ‘artık bizi elektrik çarpmıyor, elimize aldığımız elektrik faturaları çarpıyor” diyorlar” ifadelerini kullandı. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası