banner
Sağlık

NRP uygulayıcı eğitimi başladı

aksaray İl sağlık müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 3 gün yapılması planlanan yenidoğan canlandırma programı (nrp),uygulayıcı eğitimi başladı. Ülke genelinde doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan ve başarıyla..

NRP uygulayıcı eğitimi başladı
banner

aksaray İl sağlık müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 3 gün yapılması planlanan yenidoğan canlandırma programı (nrp),uygulayıcı eğitimi başladı.
Ülke genelinde doğumda bebeğe eli değen tüm sağlık çalışanlarını hedef alan ve başarıyla sürdürülen hizmet içi eğitim 1998 yılından bu yana yürütülüyor.
anne ve çocuk sağlığında öncelikli konular olan; antenatal(gebe izleme) bakımın nicelik ve nitelik olarak düzeltilmesi, her doğum için sağlıklı ve güvenli koşulların sağlanması, doğum sırasında ve erken yeni doğan döneminde her yeni doğana en uygun yaklaşımın yapılması (temel resüsitasyon, ısı kontrolü, erken anne sütü), yüksek riskli gebe ve yeni doğanın tanınması, uygun bakım ve sevk ilkelerinin yerleştirilmesi sağlanarak perinatal ve yeni doğan ölümlerinin önlenmesi açısından, halk sağlığı genel müdürlüğü çocuk ergen sağlığı daire başkanlığınca asfiksiye bağlı bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla yürütülen bu program hassasiyetle devam ediyor.(haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası