banner
Eğitim

Öğrenciler yeni eğitim dönemine coşkuyla başladı

Aksaray’da 2023-2024 eğitim-öğretim yılı coşkuyla başlarken, 95 bin öğrenci için 525 okulda ilk ders zili çaldı.  İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören öğrenciler sabah 8.30’da eş zamanlı olarak yeni..

Öğrenciler yeni eğitim dönemine coşkuyla başladı
banner

Aksaray’da 2023-2024 eğitim-öğretim yılı coşkuyla başlarken, 95 bin öğrenci için 525 okulda ilk ders zili çaldı.  İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim gören öğrenciler sabah 8.30’da eş zamanlı olarak yeni eğitim-öğretim yılında derse başladı.

Cumhuriyet İlkokulu okul bahçesinde gerçekleştirilen törene Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, Aksaray Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

‘ÖĞRENCİLERİMİZİ MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZLE DONATMALIYIZ’

Yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başlandığını ve bu anlamlı haftanın heyecanını öğrencilerle birlikte yaşadıklarını söyleyen Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Bugünün bir güzelliği de eğitimin ilk açılış gününü Cumhuriyetimizle yaşıt olan Cumhuriyet İlkokulumuzda yaptık. Biliyoruz ki, bir milletin muasır medeniyetler seviyesine gelebilmesi ve geleceğe umutla bakabilmesi eğitimden geçmektedir. Bu yüzden yavrularımızın en iyi şekilde yetişmesi hepimizin ortak hedefidir. Millet olarak en büyük sermayemiz, insan kaynağımız, beşeri gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak, bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız. En kıymetli varlıklarımızı, evlatlarımızı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken, onları milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız” dedi.

Öğrencilere ve öğretmenlere seslenen Vali Kumbuzoğlu, şöyle konuştu: “Bu yıl ilk kez okula başlayan öğrencilerimiz var. Onlar ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşıyorlar. Unutmayın ki eğitim hayatınız boyunca elde edeceğiniz her başarı, aileleriniz ve aziz milletimiz için kıvanç vesilesi olacaktır. Biliniz ki sizler memleketimizin umudu, istikbalisiniz. Bu güzel vatanı gelecekte ileriye götürecek olan sizlersiniz. Bu sebeple milli ve manevi değerlere sahip olarak yetişmeniz bizim amacımızdır. Bu da ancak bol kitap okumakla ve düzenli çalışmakla gerçekleşir. Araştırmaktan, sorgulamaktan asla vazgeçmeyin. Çünkü araştıran nesiller daha donanımlı olurlar. Biz milletimizin kendisine imkanlar sağlandığında neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz. Bu sebeple sizlerin özgüvene sahip olmanız için elimizdeki bütün imkanları kullanmaya kararlıyız. Özellikle bağımlılık ve kötü alışkanlıklardan korumak için rehber öğretmenlerimize çok büyük işler düşüyor. Ben her türlü sorununuza çözüm bulmak için hazırım. Her zaman eğitim camiasının ve öğrencilerimizin yanında olacağım. Çocuklar ilk eğitimi aileden alıyor. İlk eğiticilerde sizlersiniz. Yavrularımızı her türlü kötü alışkanlıklardan kurtarmak için okul veli işbirliğine çok büyük önem vermemiz lazım. Yavrularımızı vatana ve millete en iyi şekilde yetiştirmek sizin elinizde.”

Kumbuzoğlu, Ozancık köyünde kazada hayatına kaybeden öğrenciye de  başsağlığı diledi.

‘YENİ EĞİTİM DÖNEMİNİN BAŞARILAR GETİRMESİNİ DİLİYORUM’

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan ise, “Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız okullarına, arkadaşlarına ve öğretmelerine kavuştular. Aksaray’da 525 okulumuzda 6 bin 111 öğretmen ve 95 bin öğrencimizle yeni eğitim ve öğretim yılına başladık” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin ilk ders zilini çalması sonrası öğrenciler ders başı yaptı. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası