banner
Esnaf

​ “Sadece özel günlerde değil, sevdiklerimize her zaman çiçek almalıyız”

aksaray”da 15 yıldır çiçekçilik yapan çiçek abbas çiçekçilik işletmecisi nusret gentir sektör hakkında bilgiler verdi.  aksaray”da 15 yıldır çiçekçilik yapan çiçek abbas çiçekçilik işletmecisi nusret gentir sektör hakkında bilgiler verdi…

​ “Sadece özel günlerde değil, sevdiklerimize her zaman çiçek almalıyız”
banner

aksaray”da 15 yıldır çiçekçilik yapan çiçek abbas çiçekçilik işletmecisi nusret gentir sektör hakkında bilgiler verdi. 
aksaray”da 15 yıldır çiçekçilik yapan çiçek abbas çiçekçilik işletmecisi nusret gentir sektör hakkında bilgiler verdi. gentir,sektörde 5 yıldır aksaray halkına hizmet veriyoruz.Özel günlerde şehrimizde ilgi alaka bir hayli fazla durumda. yılbaşına sayılı günler kala bizde tüm hazırlıklarımızı tamamladık.yeni yıldan çiçekçiler esnafı olarak umutluyuz."dedi.
Özel günlerde akıllara ilk gelen çiçek: gül
Özel günlerin önemine değinen nusret gentir, yeni yıl en çok revaçta olan çiçeğin yıllardır değişmediğini söyledi. gentir, yeni yıl için her zaman kırmızı gül bir numaradır. kırmızı gülün anlamı “seni seviyorumdur". bu nedenle bu tarz özel günlerde en çok kırmızı gül tercih edilir. mesela sarı gül sıcak sevgidir. son günlerde moda olan mavi gül, ilahi sevgiyi temsil eder. rengi gökyüzünden aldığı için sonsuz sevgiyi de temsil eder. beyaz gül herkesin bildiği üzere saflık ve temizliği simgeler. pembe gül, gönlüm sende demektir. orkide de zarafet ve inceliği temsil eder. en çok satılan ve ilgi çeken çiçeklerin anlamları genelde bu şekilde”” diyerek çiçeklerin anlamlarını anlattı.
"herkes kendi çiçeğini gözüyle görsün, kendisi seçsin"
 
çiçeklerin çok fazla çeşit barındırdığını söyleyen gentir, ‘”binlerce çeşit çiçek var. biz dükkanımızda 200-250 çeşit çiçek satıyoruz”” diyerek çiçek çeşitliliğine değindi. son dönemde revaçta olan internet üzerinden çiçek satışlarıyla ilgili de konuşan gentir, ben desteklemiyorum. herkes kendi çiçeğini, gözüyle görsün, kendisi beğensin, kendisi alsın, kendisi paketlettirsin ve göndersin. bu karşı tarafa verilen önemin en güzel göstergesidir”” dedi ve çiçek yollamanın çok ince bir hareket olduğunun üstünde durdu. sadece özel günlerde çiçek yollamamak gerektiğini belirten gentir, ‘”çiçek insanı çok mutlu eden bir varlık. sadece özel günlerde değil, her zaman, annemize babamıza, kardeşimize, eşimize, sevgilimize çiçek yollamalıyız. bu tarz şeyleri sadece özel günlerde yapmamalıyız.yaz dönemi 5 liraya sattığımız gül kış mevsiminde ise 7,5 liraya satıyoruz. çiçekçi esnafları olarak yeni yıl bizim yüzümüzü güldürecek."diye konuştu.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası