banner
Sağlık

Siz de bir gün ‘Organ Nakli’ bekleyebilirsiniz

aksaray belediyesi tarafından düzenlenen ‘kitap günleri” fuarın da İl sağlık müdürlüğü personelleri hem organ bağışı hem de akılcı antibiyotik kullanımı hakkında vatandaşlara bilgi veriyor. aksaray belediyesi tarafından düzenlenen ‘kitap günleri”..

Siz de bir gün  ‘Organ Nakli’  bekleyebilirsiniz
banner

aksaray belediyesi tarafından düzenlenen ‘kitap günleri” fuarın da İl sağlık müdürlüğü personelleri hem organ bağışı hem de akılcı antibiyotik kullanımı hakkında vatandaşlara bilgi veriyor.
aksaray belediyesi tarafından düzenlenen ‘kitap günleri” fuarın da İl sağlık müdürlüğü personelleri hem organ bağışı hem de akılcı antibiyotik kullanımı hakkında vatandaşlara bilgi veriyor.
İl sağlık müdürlüğü personelleri açtıkları stantta broşür ve kitapçıklar dağıtarak fuara gelen aksaray halkını bilgilendiriyor.
gazetemiz yazı İşleri müdürü dilara arslangedikli ve gazetemiz muhabiri Şeyda coşar, İl sağlık müdürlüğü standını ziyaret ederek yapılan bu bilgilendirme çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.
gazetemizin sorularını yanıtlayan dr. burcu çayır organ bağışının bir ihtiyaç olduğunu ve her insanın ihtiyaç duyabileceğini ifade etti.
herkese bu anlamda duyarlılık çağrısında bulunan dr. çayır: “toplumumuz da organ bağışına karşı oluşan bir önyargı var. umarım burada bu önyargıyı biraz olsun azaltırız. unutulmamalıdır ki herkesin bir gün organ bağışına ihtiyacı olabilir ” şeklinde konuştu.
İnsanların dini açıdan endişe duyduğunu ve bu yüzden organ bağışına karşı ön yargılı olduklarını belirten dr. çayır: “bu araştırılmış bir konudur. organ bağışının dini yönden bir sakıncası yoktur. organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmaktadır. organ bağışında bulunmak isteyenler: hastanelerde, emniyet müdürlüklerinde, organ nakli yapan merkezlerde, organ nakli ile ilgilenen vakıf, dernek ve benzeri kuruluşlarda organ bağışı için başvuru belgesi doldurabilirler”  dedi.
  
organ bağışı için başvuru belgesi dolduran vatandaşların ‘organ bağış kartını” daima yanında taşıması gerektiğini söyleyen dr. çayır, organ bağışı yapanların, bu durumdan ailelerini de haberdar etmelerinin daha sonra çıkabilecek problemleri önlemek açısından yararlı olacağını ifade etti.
 
antibiyotikler konusunda da fuara gelen aksaray halkını bilgilendiren İl sağlık müdürlüğü personelleri: “antibiyotikleri doğru kullanmak için toplum olarak farkındalığımızı artırmamız gerekmektedir. doktorunuz yazmadıkça antibiyotiği talep etmeyin” dedi.
aksaray egemen gazetesİ aİlesİ olarak baĞiŞ yaptik
arslangedikli ve coşar”da ‘herkesin bir gün organ bağışına ihtiyacı olabilir” düşüncesiyle önemli bir sosyal sorumluluk örneği göstererek organ bağışında bulundular. dr. burcu çayır, bu anlamlı davranışlarından ötürü egemen ailesine teşekkür ederek; “tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya bekliyoruz. gerekli tüm bilgileri İl müdürlüğümüze gelerek alabilirsiniz” dedi. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası