banner
Esnaf

Soğutma sistemlerinin bakımı hayati önem taşıyor

aksaray uygun soğutma yetkilisi uğur uygun, ev ve işyerlerinin  vazgeçilmez ihtiyaçları haline gelen klima ve endüstriyel  dolaplarının bakımlarının zamanında yapılmasını önerdi. aksaray uygun soğutma yetkilisi uğur uygun, ev ve işyerlerinin ..

Soğutma sistemlerinin  bakımı hayati önem taşıyor
banner

aksaray uygun soğutma yetkilisi uğur uygun, ev ve işyerlerinin  vazgeçilmez ihtiyaçları haline gelen klima ve endüstriyel  dolaplarının bakımlarının zamanında yapılmasını önerdi.
aksaray uygun soğutma yetkilisi uğur uygun, ev ve işyerlerinin  vazgeçilmez ihtiyaçları haline gelen klima ve endüstriyel  dolaplarının bakımlarının zamanında yapılmasını önerdi.
klima ve endüstriyel dolapların bakımının, aksatılmaması gereken önemli bir işlem olduğunun altını çizen uğur uygun, "bakım masrafından kaçan birçok vatandaşımızın cebinden, gerek yaz boyunca ortaya çıkan arızalar sebebiyle gerekse fazla enerji tüketiminden dolayı daha fazla para çıkmaktadır. uygun,havaların ısınması ile endüstriyel dolap,klima gibi cihazlarda periyodik bakım yaptırmayan esnaflarımız bu günlerde ciddi sıkıntılar çekiyor.soğutma sistemleri zayıf çalışıyor ve ürünleri de bozulabiliyor. biz esnaflarımıza bahar ayında pastaneler, oteller, alışveriş merkezileri,kasaplar gibi bir çok esnafımız bu günlerde dolaplarının ve klimalarının soğutmadığından şikayetçi .bizde bu ürünlerin gazlarını doldurup ve petek temizliklerini yapıp esnaflarımız rahatlatıyoruz. yaz ayında 3 ay günlük 14-15 saat çalışarak mesaiyi yapıyoruz.Şükür sıcaklar ile işlerimiz de yüzde yüzün üzerinde bir artış oldu." dedi.
yaz ve kiŞa gİrerken mutlaka bakim yapilmali
vatandaşlar tarafından çoğu zaman önemsiz zannedilen klima bakımının, kavurucu sıcaklarda ortaya çıkabilecek birçok problemi ortadan kaldıracağını bildiren uygun, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: "yaşanan ve çalışılan ortamlardaki klimalar vasıtasıyla soğutmak ya da ısıtmak amacıyla dolaştırılan hava, sağlığı doğrudan etkilemektedir. çalışma prensibinden dolayı ortam havasında bulunan mikroorganizmaların, klima içinde uygun sıcaklık ve nem ortamında üreyebilme şartları oluşur. klimanın fanı vasıtasıyla ortama gönderilen havanın bakteri, mantar ve küfler gibi zararlı canlılardan tamamen arındırılması gerekir. bunun için en fazla 15 günde bir hava filtresinin temizlenmesi, yaz ve kış mevsimlerine girmeden önce de uygun kimyevi temizleyicilerle iç ünite ve serpantinlerinin yıkanması başta olmak üzere bütün periyodik bakımlarının yapılması gerekir. bunun yanında enerjinin gün geçtikçe pahalı hale gelmesi, klimadan en yüksek performansı elde etmemiz gerçeğini ve gereğini ortaya çıkarmıştır. periyodik bakım, aynı zamanda klima serpantinlerde ısı transferinin rahat olmasını, bu da enerji tasarrufuna ve istenen konfora daha kısa sürede ulaşılmasını sağlar. filtre temizliğiyle yapılan hafif bakım, klimanın performansını arttırır ancak daha sağlıklı bir hava teneffüs edebilmemiz için yılda en az iki defa, yaz ve kışa girerken yetkili servislerce ayrıntılı bakım yapılması gerekir.” foto-haber :ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası