banner
Esnaf

Süte gelen zamlar peynir fiyatlarına yansıdı

aksaray”da son aylarda süte gelen zamlar peynir fiyatlarına yansıdı. temel gıda ürünü olan peynirdeki hızlı artış vatandaşın bütçesini zorluyor. kahvaltıların baş tacı olan peynir fiyatlarının bu yıl tavan yaptığını belirten..

Süte gelen zamlar peynir fiyatlarına yansıdı
banner

aksaray”da son aylarda süte gelen zamlar peynir fiyatlarına yansıdı. temel gıda ürünü olan peynirdeki hızlı artış vatandaşın bütçesini zorluyor. kahvaltıların baş tacı olan peynir fiyatlarının bu yıl tavan yaptığını belirten esnaf halil Şener, “vatandaşlarımızın en çok tercih ettiği tulum peynirin fiyatı 60-70 tl”ye kadar çıktı. sattığımız peynirin kalitesi yüksek olduğu için fiyatlar yüksek. müşteriler bunun bilincinde olarak alışverişlerini yapmalı. peynirin olgunlaşması ve sertleşmesi için beklenilen sürede de bir maliyet söz konusu. mesela buzhanesi olan bir işletmenin elektrik faturası aylık 2 bin 500 tl”den aşağı inmez. bu meşakkatli süreç maliyetin artmasında önemli bir faktördür” dedi.
‘tulum peynİrİ raĞbet gÖrÜyor”
esnaf Şener, aksaray”da en çok tercih edilen peynir çeşidin tulum olduğunu kaydetti. Şener, tulum peynirinin üretilen bölgelere göre tat ve kalite anlamında farklılık gösterdiğini söyledi.  erzincan tulum peynirinin diğer tulum peynirlerinden daha fazla tercih edildiğinin belirten Şener, bu farklılığın sebebini şöyle açıkladı: “erzincan tulum peynirinin yaylalarda üretilmesi onu farklı yapan en önemli özelliktir. yaylada süt, yağı alınmadan mayalanır. 120 gün peynir yaylada kalır. sonra biz peynirin üzerinden 1 yıl geçmeden kesinlikte satışa çıkarmayız. Şu an da gördüğünüz deri peyniri haziran ayında 2 yılını bitirdi. peynir, 24 saat çalışır halde olan depolarımızda bekledikçe olgunlaşıyor.”
ucuz ÜrÜnlerde kariŞim rİskİ
ucuz peynirlerin besin değerinin olmadığını ifade eden Şener, “peynir, içindeki kalsiyum zenginliği ile vücut direncini arttırdığı için önemli bir besindir. katkı maddeleri kalsiyum oranını düşürür. besin değeri yüksek ve kaliteli bir peynir için belirli bir ücret gözden çıkarılmalıdır. düşük fiyata satılan  peynirlerde karışım riski var. Özellikle peynir, bal ve zeytinyağının içindeki katkı maddeleri, diğer besinlere oranla daha yüksektir. bu konuda vatandaşlarımızı dikkatli olmaları için uyarıyoruz” şeklinde konuştu. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası