banner
Gündem

‘Tecrübe paylaşımları verimli olacaktır’

  İhtİsas Ünİversİtesİ rektÖrlerİ bİngÖl”de toplandi   aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, ihtisaslaşma çalışmalarının tecrübe paylaşımlarıyla çok daha iyi bir noktaya geleceğini ifade etti.   “bölgesel kalkınma..

‘Tecrübe paylaşımları  verimli olacaktır’
banner

 
İhtİsas Ünİversİtesİ rektÖrlerİ bİngÖl”de toplandi
 
aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, ihtisaslaşma çalışmalarının tecrübe paylaşımlarıyla çok daha iyi bir noktaya geleceğini ifade etti.
 

“bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi” kapsamında düzenlenen tecrübe paylaşımı toplantısı, bingöl Üniversitesi”nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. toplantıya bingöl protokolü, yÖk yürütme kurulu Üyesi prof. dr. naci gündoğan, ihtisas üniversitesi rektörleri ve yöneticileri katıldı. düzenlenen programda, asÜ”nün spor ve sağlık alanında çalıştığını anımsatan ve bu alana dair yaptıkları faaliyetlerden söz eden rektör Şahin, ihtisaslaşmanın üniversiteleri bölgesel kalkınma odaklı iş üretmeye yönlendiren bir sistem olduğunu belirtti. bu yenilikçi uygulamanın gerek üretim, gerek istihdam, gerekse proje anlamlarında çok önemli çıktılarının olacağını vurgulayan asÜ rektörü, “tecrübe paylaşımına ilişkin yapılan toplantılar, süreçten alınan verimi arttıracaktır. sisteme daha evvel katılan kurumların, yeni katılan kurumlara önemli katkılar sunacağına inanıyoruz” dedi. toplantıda konuşan yÖk yürütme kurulu Üyesi prof. dr. naci gündoğan ise, ihtisaslaşma alanlarında seçilen yükseköğretim kurumlarının tecrübe paylaşım toplantılarının önemine değindi. yükseköğretim sisteminde birçok yenilikçi uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade eden prof. dr. gündoğan, pilot üniversitelerin yaptığı çalışmalara cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan”ın da çok önem verdiğini vurguladı. gündoğan, 2016 ve 2018 yıllarında beşer üniversitenin sisteme dâhil olduğunu ifade ederek, “10 üniversite ile çalışmalara devam ediyoruz. bu toplantılarımızın amacı ilk beş üniversitemizin yaptığı çalışmaları görmek, sürece yeni başlamış olan üniversitelerimize tecrübeleri aktararak, yol haritalarını oluşturmaktır” dedi.
 
bingöl Üniversitesi rektörü prof. dr. İbrahim çapak ve bingöl valisi kadir ekinci”nin konuşmalarının ardından, toplantı sunumlar eşliğinde tamamlandı. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası