banner
Eğitim

Türker: “Yeni mecralar bulun, sanal ortamda üretmeye devam edin”

aksaray Üniversitesi İletişim fakültesi tarafından on sekizincisi düzenlenen iletişim buluşmaları etkinliği kapsamında bir söyleşi gerçekleştirildi. ‘türkiye”de spor gazeteciliği” başlıklı söyleşiye spor yazarı atilla türker konuşmacı olarak katıldı. meslek hayatında 40..

Türker: “Yeni mecralar bulun, sanal ortamda üretmeye devam edin”
banner

aksaray Üniversitesi İletişim fakültesi tarafından on sekizincisi düzenlenen iletişim buluşmaları etkinliği kapsamında bir söyleşi gerçekleştirildi. ‘türkiye”de spor gazeteciliği” başlıklı söyleşiye spor yazarı atilla türker konuşmacı olarak katıldı.
meslek hayatında 40 yılını devirmiş ve alanında uzmanlaşmış olan spor yazarı atilla türker, İletişim fakültesi öğrencilerine spor yazarlığının püf noktalarını anlattı. türker, gazeteciliğin bilinmeyenleri ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. Özgün olmak için yeni şeyler üretmek gerektiğini belirten türker, “kendinize yeni mecralar bulun. Ürettiğiniz içerikleri sanal ortamda üretmeye devam edin. bu sizi ön plana çıkaracaktır. en önemlisi bir de yaptığınız işi daima belgelendirerek yapın. çünkü bu meslekte her şey güven üzerinedir” ifadelerini kullandı.
gazetecilik mesleğinin dünyadaki en keyifli meslek olduğunu dile getiren türker, bu mesleğin aynı zamanda dünyanın en zor işi olduğunu da anlattı. Özellikle spor kulüplerinde hemen hemen her şeyin gizli olduğu söyleyen türker, “bir gazeteci olarak bu şartlar altında, yolsuzlukları veya buna benzer pek çok olayı ortaya çıkarmak zordur. ben de bir muhabir olarak, her zaman özgün ve farklı olmaya çalıştım, çalışıyorum” dedi.
atilla türker, bir gazetecinin insanlarla arasındaki mesafeyi ayarlayabilmesinin önemli olduğunu, ahbap çavuş ilişkilerinin mesleği yaparken arka plana atılması gerektiğini bildirdi. türker, bir gazetecinin gücünü, insanlarla arasındaki mesafeyi koruyarak sağlayabileceğini şu sözlerle anlattı: “herkesle eşit mesafeyi koruyabilmek herkes için yazabilecek güce ve özgürlüğe sahip olmak demektir.”
İletişim fakültesi akademik personelinin ve öğrencilerinin katılım sağladığı söyleşi, soru cevap etkinliği ile devam etti. program hediye atilla türker”e hediye takdiminin ardından sona erdi. foto-haber: sümeyye çaliŞkan

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası