banner
Esnaf

​Türküler ile geçen bir ömür

aksaray türküleri ile gönüllerde özel bir yeri olan halk ozanı arif delen müzik hayatı ile ilgili bilgiler verdi.  aksaray türküleri ile gönüllerde özel bir yeri olan halk ozanı arif delen..

​Türküler ile geçen bir ömür
banner

aksaray türküleri ile gönüllerde özel bir yeri olan halk ozanı arif delen müzik hayatı ile ilgili bilgiler verdi. 
aksaray türküleri ile gönüllerde özel bir yeri olan halk ozanı arif delen müzik hayatı ile ilgili bilgiler verdi. delen,45 yıldır  bağlama çalarak hem geçimimi  sağladım hemde aksaraylıların en mutlu günlerinde yanlarında oldum ve sektörde  1973 yılında ilk plağımı çıkardım.o zamanlar plaklar meşhurdu o yıllarda 4 tane 45″lik plak çıkardım. bunun yanında 20″in üzerinde kaset ve albüm çıkardım .bunlar tamamı kendi esirlerim. İnsanların en mutlu günlerinde aksaray şivesi ile çağırıp söylemeyip yılarca insanların en mutlu günlerinde yanlarında oldum." dedi.
yılarca aksaray”ın tanıtımı için çalıştım
bunun yanında yerel ve ulusal televizyonlarda aksaray ve iç anadolu  eserlerini yılarca  bağlamam  ile çalıp seslendirdim. her gittiğim  televizyonda aksaray”ı tanıtmak için yılarca çaba gösterdim. Ünlülerin bir çoğuna taşpınar halısı hediye ettim..aksaray”la alakalı 400″e yakın bir çok şiir yazdım.1986 yılında kültür bakanlığı halk ozanı sanatçılığı unvanını aksaray”a kazandırdım.bu unvanı da gururla taşıyorum."dedi.
aksaray”da onlarca mahalli sanatçı yetiştirdim
aksaray”da  saz çalıp söyleyen bir çok sanatçı yetiştirdiğini belirten delen,levent Öten ,doğan karakülah,nevzat İn,çaban atuğ  gibi bir çok sanatçı yetiştirdim.bu yetiştirdiğim öğrencilerde şimdi hem ilimizde hemde başka illerde şehrimiz için çalıp söylüyorlar. onların hepside benim gibi aksaray aşığı oldu. hala daha  arif delen müzik evini işletiyorum. 45 yılık müzikle bağlama ile içe bir ömür geçirdiğini belirten delen, hala aksaray  için çalıp söylüyorum."dedi.foto-haber :ali furat
 
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası