banner
Esnaf

​Ürettiği elma sirkesine talep patlaması var

aksaray”da salı pazarında kendi ürettiği elma sirkesini satan emekli öğretmen hakikat karagöz sektör hakkında bilgiler verdi.  aksaray”da salı pazarında kendi ürettiği elma sirkesini satan emekli öğretmen hakikat karagöz sektör hakkında..

​Ürettiği elma sirkesine talep patlaması var
banner

aksaray”da salı pazarında kendi ürettiği elma sirkesini satan emekli öğretmen hakikat karagöz sektör hakkında bilgiler verdi. 
aksaray”da salı pazarında kendi ürettiği elma sirkesini satan emekli öğretmen hakikat karagöz sektör hakkında bilgiler verdi. karagöz, benim asıl mesleğim öğretmenlik. emekli olduktan sonra helvadere beldesinde 4 yıl önce elma sirkesi üretmeye başladım. kendi bahçemde her yıl elmaları hasat ederken yere düşen elmalar zedelendiği için maalesef değerlendirilmiyor ve çöpe gidiyordu. bende bu konuda bir araştırma yaparak elma sirkesi üretmeye başladım. İlk zamanlar pazara elma sirkesi satmaya geldiğimde günde sadece 2-3 kilo elma sirkesi satıyordum.4 yılık bir zaman diliminde bu oranı 60-70 kilo civarına çıkardım.bu sirkeyi tamamen ben kendim yapıyorum. başta elmaları güzelce yıkayıp ezme makinesinde ezip onu bir depoya bekletip bir yıl bekletiyoruz. tamamen oksijen ile fermantasyon oluyor. sonra onu süzüp şişeleyip satıyorum.sirkeyi sadece ilimizde değil çevre illerde kargo ile elma sirkesi gönderme başladım yarım litresini 3 liradan satıyorum.sirkeye ilgi alaka her geçen yıl artıyor."dedi.
 
birçok hastalığa iyi gelen elma sirkesinin faydaları saymakla bitmiyor
elma sirkesinin faydalarında da bahseden hakikat karagöz ,ağız kokusunu yok eder. ağızdaki bakteriler ağız kokusu oluşmasına sebep olabilir. ağızdaki bakterileri öldürmek ve ağız kokusundan kurtulmak için elma sirkesi ile gargara yapılabilir. bir çay kaşığı elma sirkesi içilerek de ağız kokusundan kurtulabilirsiniz. güneş yanığına iyi gelir. ilık bir duş aldıktan sonra son durulama suyuna bu sirke eklenebilir ve durulama suyu ile birlikte kullanılabilir. vücuttaki morluklara iyi gelir. vücutta oluşan morlukların renginin açılmasında, hafiflemesinde kullanılabilir. siğilleri yok eder. bir parça pamuğun üzerine elma sirkesi dökün. pamuğun siğilin üzerine koyarak sabaha kadar bekleyin. bir hafta yada 10 gün içinde siğilin yok olmaya başladığını görebilirsiniz. İyi bir detoks aracıdır. hücrelerin yenilenmesine yardım eder. Özellikle karaciğer için çok faydalıdır. vücudun ph”ını dengeler. beyaz dişlere kavuşmayı sağlar. beyaz dişler ve güzel gülüşler için elma sirkesi kullanılabilir. dişlerdeki lekeleri de yok eder. ayak kokusunu yok eder. ayak kokusundan kurtulmak için bu şifalı sirkeye bir parça pamuk daldırın ve bu pamukla ayaklarınızı silin. bu şekilde ayak kokusundan kurtulabilirsiniz. Şeker hastalığına iyi gelir. elma sirkesi kan şekerini düzenleyerek diyabete fayda sağlar. İnsülin duyarlılığını ve insülin tepkisini azaltır. bir bardak ılık suyun içine bir çorba kaşığı elma sirkesi ekleyerek tüketirseniz şeker hastalığına fayda bulabilirsiniz. salatalarınıza ilave ederek de kullanabilirsiniz."dedi.foto-haber:ali furat 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası