banner
Esnaf

Yoğuşmalı kombi zorunlu olacak

tasarruf İçİn yoğuşmalı kombiler hakkında bilgi veren kardelen doğalgaz yetkilisi ercan yücel, “yoğuşmalı kombiler enerji tasarrufu sağlıyor ve çevreye salınan zararlı gazları önlüyor” dedi. kaynak kullanımda tasarruf sağlaması ve zararlı..

Yoğuşmalı kombi zorunlu olacak
banner

tasarruf İçİn
yoğuşmalı kombiler hakkında bilgi veren kardelen doğalgaz yetkilisi ercan yücel, “yoğuşmalı kombiler enerji tasarrufu sağlıyor ve çevreye salınan zararlı gazları önlüyor” dedi.
kaynak kullanımda tasarruf sağlaması ve zararlı emisyonları azaltmayı hedefleyen enerjiyle İlgili Ürünler yönetmeliğinin, türkiye”de de uygulanması için hazırlıklara başlandığını yücel, daha az atık gaz salınımı gerçekleştiren yoğuşmalı kombilerin dünya ve çevre açısından kesinlikle kullanılması gerektiğini söyledi.yücel, yoğuşmalı kombilerin zorunlu olmasına yönelik türkiye”de uygulanması beklenen yasa tasarısının gerekli olduğuna değinerek, yoğuşmalı kombilerin çevreye salgıladıkları karbon monoksit ve azot gibi atık gaz oranlarının normal kombilere göre daha az olduğunu ifade etti.yücel, çevre ve Şehircilik bakanlığı”nın kanun tasarısını zorunlu hale getirmesinin 2019 yılını bulacağını söyledi.
yoĞuŞmali kombİlere teŞvİk
yoğuşmalı kombilerin vatandaşa ve çevreye avantaj sağlayacağını belirten yücel, normal kombi veriminin yüzde 93, yoğuşmalı kombi veriminin ise yüzde 109 olduğunu açıkladı.yücel, yoğuşmalı kombilerin yüzde 15 yakıt tasarrufu sağladığını, karbon monoksit ve azot gazı salınımının normal kombilere göre yüzde 40-45 daha az olduğunun önemine değindi.yücel, “yoğuşmalı kombiler daha az zararlı gaz salınımı yapıyor. avrupa”da normal kombilerin kullanımı yasak ve devlet yoğuşmalı kombilere teşvik veriyor. yoğuşmalı kombinin verim sıralaması yüksek olan devlet büyük destekler sağlıyor” dedi.
yoĞuŞmali kombİnİn verİmİ yÜzde 109
yoğuşmalı kombilerin çalışma prensibi hakkında bilgi veren yücel, kombiden çıkan atık gazların enerjisinin tekrar kalorifer devresine geri dönmesiyle çalıştığını söyledi. yücel, bir kombinin ömrünün 8-10 yıl arasında değiştiğini, her vatandaşın mevcut kombisini değiştirmesinin zor olduğunu ancak yeni kombi alacak vatandaşlara kesinlikle yoğuşmalı kombileri tercih etmeleri konusunda uyardı. yücel, “evlerde kullanılan kombilerin kapasitesi 24 kw ısı değerinde ve metrekaresi büyük olan yerlerde ise 30 kw”ya ısı kapasitesine çıkabiliyor. Örneğin merkezi sistem dediğimiz 40 daireli yerlerde 4-5 tane yoğuşmalı kombi kullanılıyor. yoğuşma teknolojisi aksaray”da merkezi sistemli olan yerlerde yaklaşık 10 yıldır uygulanıyor. sanayi tip kombilerde ise maksimum kapasite 125 kw değerine kadar yükselebiliyor. dolayısıyla istediğiniz kapasiteye kadar kullanım sağlanabilir” şeklinde konuştu. yücel, gelecekte yoğuşmalı kombilerin zorunlu olacağına dair vatandaşları bilgilendirdiklerini ancak aksaraylının ‘ucuz olsun” mantığıyla hareket ettiğini kaydetti. yücel, “yoğuşmalı kombilerin diğer kombilere göre en az yüzde 109 verim değerinin olduğu laboratuarlarda yapılan çalışmalarda ispatlandı. en büyük özelliklerinden biri de çevreye vermiş olduğu emisyon değerinin normal kombilere göre daha az olması. bu kombilere çevreci kombi deniyor” dedi. yoğuşmalı kombilerin zorunlu olmasını öneren yasa tasarısını desteklediğini, geleceğe temiz çevre bırakmak zorunda olduğumuzu vurgulayan yücel, çocuklara daha temiz ve güzel yarınlar bırakmak gerektiğine vurgu yaptı. yücel, vatandaşın yoğuşmalı kombi kullanarak yakıt tasarrufu yaparken ülke ekonomisine de katkı sağlayacaklarını yücel, yoğuşmalı kombilerin zorunlu olmasının kanunla desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. düz kombilerle, yoğuşmalı kombiler arasında 800 ila bin 500 lira fiyat farkı olduğunu belirten yücel, vatandaşın fiyat farkını ortalama 4-5 yıl içerisinde amorti edeceğini söyledi. yücel, vatandaşın kombi alırken tasarruf ve çevreye verilen zararları göz önüne alması gerektiğini söyledi. foto-haber :ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası