banner
Sağlık

Aile Hekimleri Derneğinden sıcak çarpmasına karşı uyarı

Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Şenol Atakan, hava sıcaklıklarının artması nedeniyle vatandaşların dışarı çıkarken dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi verdi. Kalp, tansiyon, şeker gibi kronik hastalığı olan bireylerin..

Aile Hekimleri Derneğinden sıcak çarpmasına karşı uyarı
banner

Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Şenol Atakan, hava sıcaklıklarının artması nedeniyle vatandaşların dışarı çıkarken dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi verdi.

Kalp, tansiyon, şeker gibi kronik hastalığı olan bireylerin hava sıcaklıkları karşısında daha dikkatli olması gerektiğine değinen Atakan,  “Aşırı sıcağa maruz kalma sonucu vücut ısısının düşürülememesi ile karakterize olan güneş ve sıcak çarpması görülebilir. Sıcak çarpmasına maruz kalındığında sıkı giysiler gevşetilmeli, sıvı gıdalar tüketilmeli, su içilmeli, soğuk su veya klima, vantilatör gibi soğutucularla vücut soğutulmaya çalışılmalı ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Sıcaklıktan en fazla çocuklar, yaşlılar, kalp ve akciğer hastaları, kronik hastalığı olanlar, gebeler, aşırı kilolular ve açık alanda çalışanlar etkilenmektedir. Bu yüzden vatandaşlarımız zorunlu kalmadıkça dışarı çıkmamalıdır” dedi.

GÜNEŞTEN KORUNMA YÖNTEMLERİ

Aşırı sıcakların olumsuz etkilerinden korunmak için yapılması gerekenleri söyleyen Atakan, şöyle konuştu: “Aşırı sıcaklar güneş çarpması, sıcak bitkinliği, güneş yanıkları, sıcak döküntüsüne (isilik) sebep olarak sağlık üzerinde olumsuz etkilere sebep olabilmektedir. Aşırı sıcakların olumsuz etkilerinden korunmak için; Günün en sıcak saatlerinde (10:00-16:00) mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmamalıdır. Açık renkli, hafif, bol giysiler tercih edilmeli, şapka ve güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık sıvı gıdalar tüketmeye dikkat etmelidir. Bebek, çocuk, engelli ve hayvanlar kapalı ve park etmiş araçlarda kesinlikle bırakılmamalıdır. Kapalı alanlar iyi havalandırılmalıdır. Güneş gören pencereler perde güneşliklerle gölgelendirilmelidir. Vücut ısısının yükselmemesi için sık duş alınmalıdır. Kronik hastalığı olanlar sağlık kontrollerini aksatmamalı doktorunun önerilerine uymalıdır.”  Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası