banner
Sağlık

Akıllı ilaç kullanımı anlatıldı

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Dünya Sağlık Örgütü ve Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü birlikteliğinde, Aksaray’da antibiyotik kullanım oranlarının en aza indirilmesi amacıyla ‘Akılcı İlaç Kullanımı Farkındalık Programı’..

Akıllı ilaç kullanımı anlatıldı
banner

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Dünya Sağlık Örgütü ve Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü birlikteliğinde, Aksaray’da antibiyotik kullanım oranlarının en aza indirilmesi amacıyla ‘Akılcı İlaç Kullanımı Farkındalık Programı’ gerçekleştirildi.

Akılcı İlaç Kullanımı Dairesi Başkanı Uzman Eczacı Mesil Aksoy ‘Verilerle Antibiyotik Kullanımı’  başlıklı sunumunda Aksaray’a ait antibiyotik kullanım oranlarını endikasyon ve toplam bazda değerlendirerek detaylı bir şekilde anlattı.

Prof. Dr. Ayper Somer, ‘Gastroenteritte Antibiyotik Kullanımı’ başlıklı sunumunda özellikle çocuklarda görülen gastroenterit vakalarının tedavi yaklaşımları ve antibiyotiklerin tedavideki rolü hakkında bilgiler aktardı.

Prof. Dr. Hasan Tezer, ‘Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarında Antibiyotik Kullanımına Akılcı Yaklaşım’ başlıklı sunumunda çocuklarda gelişen tonsillo farenjit, otitis media ve sinüzit vakalarında uygulanacak tedavi protokolü, bu hastalıkların tedavisinde doğru ilacın doğru doz ve sürede kullanılmasının gerekliliği, hastalık belirtileri ve etken mikroorganizmalara göre uygun tedavi yaklaşımlarının belirlenmesi yönünde bilgiler sundu.

Prof. Dr. Ümit Murat Şahiner, toplantıda yaptığı ‘Penisilin Alerjisinden Ne Kadar Korkmalıyız?’ adlı sunumda Penisilin Alerjisi, olası bir anafilaksi durumunda takip edilmesi gereken tedavi protokolü hakkında önemli bilgiler vererek katılımcılara penisilin alerjisi ve tedavi protokollerinin neler olduğunu anlattı.

Prof. Dr. Zeynep Ülker Tamay ‘İnhaler Kullanımına Akılcı Yaklaşım’ adlı sunumunda astım ve bronşiolit vakalarında kullanılan inhalersteroidler ve bronkodilatörlerin doğru kullanımı, bu ilaçların etkili bir şekilde kullanılmasının hastaların solunum yolları rahatsızlıklarının yönetimi açısından kritik öneme sahip olduğunu, doğru dozaj ve uygulama teknikleri konularında anlatım yaptı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası