banner
Eğitim

ASÜ’de ‘1. İğde Hasadı Şenliği’ başladı

İğde hasadıyla başlayıp şenlik havasında devam eden organizasyon 3 gün sürecek. Şenlikte iğde toplama, ip çekme, uçurtma ve bisiklet gibi yarışmalar renkli görüntüler oluşturdu aksaray Üniversitesi”nde (asÜ) ‘1. İğde hasadı..

ASÜ’de  ‘1. İğde Hasadı Şenliği’ başladı
banner

İğde hasadıyla başlayıp şenlik havasında devam eden organizasyon 3 gün sürecek. Şenlikte iğde toplama, ip çekme, uçurtma ve bisiklet gibi yarışmalar renkli görüntüler oluşturdu

aksaray Üniversitesi”nde (asÜ) ‘1. İğde hasadı Şenliği” etkinliği kapsamında iğde toplama ve yeme, uçurtma, halat çekme ve bisiklet binme yarışmaları düzenlendi.
aksaray belediye başkanı dr. evren dinçer ve asÜ rektörü prof. dr. yusuf Şahin öğrenci topluluklarınca kurulan stantları gezerek öğrencilerden bilgi aldı. Öğrenci topluluğunca kurulan mehteran takımının konseri ile başlayan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
başkan dinçer, şenlikte kente yeni gelen öğrencilerin eğitim-öğretim yılını tebrik ederek, başarılar diledi. asÜ”de pandemi öncesinde 80″e yakın öğrenci topluluğu olduğunu söyleyen dinçer, “sizin azim ve kararlılığınızla öğrenci topluluklarının sayısı da artacak. bunu şehir ve üniversitemizin entegrasyonu ile hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.
‘aksaray bİr ÖĞrencİ Şehrİ”
dinçer, belediye olarak kentin bir öğrenci şehri olarak gördüklerini, belediye hizmetlerini de öğrenci odaklı yaptıklarını ifade etti.
Öğrencilerin istek ve beklentisi doğrultusunda hareket ettiklerini aktaran dinçer şunları kaydetti; “çalışmalarımızı öğrenci odaklı geliştiriyoruz. toplu taşımanın geliştirilmesi, bilim merkezimizin açılması, bisiklet yollarımızın kurulması, kitap konaklarımızın inşa edilmesi, bunların her biri siz gençlerimiz için yaptığımız çalışmalar. İnşallah bundan sonra ki süreçlerde de sizler için daha güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz. aksaray”ımıza geldiniz için hoş geldiniz. geleceğe aksaray”ımızda güzel adımlarla hazırlanıp memleketlerinize döneceksiniz.”
‘etkİnlİkler 3 gÜn boyunca sÜrecek”
prof dr. rektör yusuf Şahin ise, pandemiden önce asÜ”de 80″in üzerinde öğrenci topluluğunun olduğunu belirtti. Şahin, “toplulukların kendilerini tanıtma, yapacaklarını arkadaşlarına anlatma ve üyelerini arttırma fırsatı vermeyi ve havalar iyiyken de bir an önce açık havada toplanmayı istedik. cuma günü etkinliklere nokta koyacağız. bütün toplulukların birbiriyle yarış halinde olmasını, aktif olarak çalışmalar yürütmesini diliyoruz. ayağınızı sürümenizi, yürümenizi değil hatta koşmanızı bekliyoruz. pandemi içerisindeki eksiğimizi koşarak tamamlayalım. hep beraber daha güzel etkinliklerde bir araya gelmeyi istiyoruz” dedi. foto: senanur temÜr-haber: sümeyye çaliŞkan

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası