banner
Spor

ATLETİZM ŞAMPİYONASI’NDA 1 ALTIN 1 GÜMÜŞ

atletİzm Şampİyonasi”nda 1 altin 1 gÜmÜŞ avrupa 18 yaş altı atletizm Şampiyonası”nda yarışan milli sporculardan batuhan çakır, üç adım atlamada altın madalya kazanırken, İnci kalkan ise 3 bin metrede gümüş..

ATLETİZM ŞAMPİYONASI’NDA 1 ALTIN 1 GÜMÜŞ
banner

atletİzm Şampİyonasi”nda 1 altin 1 gÜmÜŞ
avrupa 18 yaş altı atletizm Şampiyonası”nda yarışan milli sporculardan batuhan çakır, üç adım atlamada altın madalya kazanırken, İnci kalkan ise 3 bin metrede gümüş madalyaya uzanmayı başardı.
Üç adım atlama erkekler finalinde batuhan çakır, eyof 2017″de yaptığı gibi yine şampiyonluğa uzanmayı bildi. milli atlet, ilk atlayışta 15.36 yaparak liderliğe yerleşen İsveçli rakibini sondan ikinci atlayışında geride bıraktı. geçen ay 15.70 ile hem avrupa u18 listesinde birinciliğe hem de türkiye rekoruna imza atan batuhan, györ”deki finalde ise 15.62 atlayarak altın madalyaya uzandı. batuhan, avrupa u18″de 2016″da yürüyüşte altın alan meryem bekmez”den sonra türkiye”nin şampiyonluk kazanan ikinci atleti oldu.
İncİ gÜmÜŞÜ kapti
3000 metre kızlar finalinde 15 rakibiyle madalya mücadelesi yapan İnci kalkan, zorlu müsabakadan gümüş madalya çıkarmayı başardı. geçtiğimiz yıl györ”dekieyof”ta da aynı dalda ikinci sırayı alan İnci, bu kez derecesini de 12 saniye geliştirdi. yarışta 9:18.05 ile ilk sırayı elde eden İrlandalı sarah healy şampiyona rekoru kırarken, İnci kalkan da 9:24.01 ile en iyi derecesini koşarak gümüş madalya aldı.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası