banner
Sağlık

‘Günde bir avuç çekirdek’

dünyada ve türkiye”de en önemli yağ bitkilerinden biri olan ay çiçeği, beslenme bakımından sıvı olarak yemeklerde, kızartmalarda ve sofralarda kullanılmaktadır. besleyici bir besin olan ay çekirdeğinin ise, insan sağlığına faydaları..

‘Günde bir  avuç çekirdek’
banner

dünyada ve türkiye”de en önemli yağ bitkilerinden biri olan ay çiçeği, beslenme bakımından sıvı olarak yemeklerde, kızartmalarda ve sofralarda kullanılmaktadır.
besleyici bir besin olan ay çekirdeğinin ise, insan sağlığına faydaları saymakla bitmemekle birlikte kış mevsiminin vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer almaktadır.
araştırmalar, ay çekirdeğinde iyi yağlar, antioksidanlar ve mineraller bulunduğunu gösteriyor. İyi bir e vitamini olan ay çekirdeğini yemenin aynı zamanda birçok faydası da bulunuyor. ay çekirdeğinin besleyici özelliklerini belgeleyen araştırmalar, bu küçük çekirdeklerin besin deposu olduğunu gösteriyor.
çekİrdek çİtlemenİn faydalari
uzmanlar, çekirdeğin kalorisinin yüksek olmasına rağmen günde bir avuç tüketildiğinde fayda sağladığını ve ara öğün olarak tüketilebileceği bilgisini verdi. besin değeri yüksek bir kuruyemiş olan çekirdeğin, özellikle e, b1, b5 ve folik asit sayesinde vücudun enerji düzeyini yükseltiyor.
araştırmalarda çekirdek tüketen kişilerin tüketmeyen kişilere oranla gün boyu daha dinç ve ruhsal olarak daha sağlıklı oldukları tespit edilmiştir.
fazla tÜketİlmemesİ gerekİyor
Özellikle depresyon ve panik atak gibi hastalar için oldukça fayda sağlayan çekirdek konusunda uzmanlar günde bir avucun geçilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor. yüksek yağ, vitamin ve minerallere sahip olduğundan aşırı tüketildiğinden ciddi komplikasyonlara neden olabiliyor. Özellikle karaciğerdeki toksinleri olumsuz etkileyerek ciltte tahribata neden oluyor. uzmanlar bu konuda bir avuç çekirdek tüketiminin geçmemesi konusunda uyarıda bulunuyor. foto-haber: Şeyda coŞar
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası