banner
Eğitim

Her şey okumayı sevdirmek için

aksaray”ın gülağaç ilçesi gülpınar köyünde öğrencilere kitap okumayı sevdirmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla gülpınar öğretmenleri tarafından bir etkinlik düzenlendi. Şen: “kİtaplar yardimiyla bİlmedİĞİmİz dİyarlara seyahat ederİz” aksaray”ın gülağaç ilçesi..

Her şey okumayı sevdirmek için
banner

aksaray”ın gülağaç ilçesi gülpınar köyünde öğrencilere kitap okumayı sevdirmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla gülpınar öğretmenleri tarafından bir etkinlik düzenlendi. Şen: “kİtaplar yardimiyla bİlmedİĞİmİz dİyarlara seyahat ederİz”
aksaray”ın gülağaç ilçesi gülpınar köyünde öğrencilere kitap okumayı sevdirmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla gülpınar öğretmenleri tarafından bir etkinlik düzenlendi.
gülpınar kayı gölünde öğretmenleri, aileleri ve arkadaşları ile birlikte kitap okuyan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ardından çeşitli oyunlar ve yarışmalarla doyasıya eğlendi. aileleri, öğretmenleri ve arkadaşları ile birlikte eğlenceli vakit geçiren öğrenciler ardından piknik yaptılar.
kitap okuma alışkanlığının insanların kişisel gelişimini etkileyen önemli etkenlerden biri olduğunu vurgulayan gülpınar namık kemal ortaokulu müdürü Şahin Şen; kitap okumanın insanın fikir yapısını ve hayal dünyasını geliştirdiğini dile getirdi. Şen; “kitap okuma, sözcük dağarcığını artırır, insana bilgi ve birikim kazandırır. İnsan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu kitap okumaktır. kendisini yetiştirmiş, okuyan fertlerin günlük sohbetleri bile farklıdır.” dedi.
kitapların çocukların hayal dünyasını zenginleştirdiğine değinen okul müdürü Şahin Şen; “kitaplar yardımıyla kimi zaman uçan bir halıya biner bilmediğimiz diyarlara seyahat ederiz, kimi zaman tarihin sayfalarında koşar adım dolaşır; destanlara, trajedilere tanıklık ederiz. bu yüzden çocuklarımıza yeni kapılar aralamak güzel gelecek sunabilmek için kitap okumalıyız. okumayı sevdirmeliyiz.” şeklinde konuştu.
gülpınar namık kemal ortaokulu İngilizce Öğretmeni selda doğan ise; ”bugün yapmış olduğumuz etkinlikte amacımız öğrencilerimize okumayı sevdirmek, okuma eylemini eğlenceli hale getirip çocuklarımıza alışkanlık kazandırmaktı. bu tarz etkinliklerimiz gelenekselleşirse ve her okulumuzda olursa çocukların okumayı seveceğini ve alışkanlık haline getireceğini düşünüyoruz.” dedi.
etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenlerine teşekkür eden namık kemal ortaokulu 6. sınıf öğrencisi zekiye kevser: “kitap okuma etkinliği için kayı gölüne gittik. yarışlar yaptık, oyunlar oynadık. ailemizle, öğretmenlerimizle ve arkadaşlarımızla birlikte kitap okuduk. çok keyifliydi.” dedi. foto-haber: dilara arslangedİklİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası