banner
Eğitim

İhtisaslaşmada, başladığımız noktaya göre daha iyi durumdayız

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, kampüste fiziki yatırım ihtiyaçlarının büyük oranda tamamlandığını, yeni dönemde kaynakları daha çok bilimsel faaliyetler, kültür-sanat-spor gibi alanlarda değerlendireceklerini söyledi.   2019 yılı..

İhtisaslaşmada, başladığımız noktaya göre daha iyi durumdayız
banner

aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, kampüste fiziki yatırım ihtiyaçlarının büyük oranda tamamlandığını, yeni dönemde kaynakları daha çok bilimsel faaliyetler, kültür-sanat-spor gibi alanlarda değerlendireceklerini söyledi.
 
2019 yılı İkinci dönem bilimsel araştırma projeleri (bap) İmza töreninde akademisyenlerle bir araya gelen rektör Şahin, özellikle spor sağlık alanındaki ihtisaslaşmaya dair proje üretimlerine daha fazla vakit ve enerji harcamak gerektiğini belirtti. bu alandaki motivasyonu arttırmaya da gayret gösterdiklerinden söz eden Şahin, “biz, yavaş yavaş acele ediyoruz. buradaki ‘yavaş yavaş” ifadesi, işlerimizdeki itinayı anlatıyor. İhtisaslaşma alanında, başladığımız noktaya göre bugün oldukça iyi bir yerdeyiz. bir, sıfırdan daha büyüktür ve süreç ilerledikçe ciddi sayıda işin çıktığını görmüş olacağız. projelere eğilenlerin bu alanda çalışmalar yapmasını arzu ediyoruz. disiplinler arası çalışmalar yapmak değerli. İhtisaslaşma alanında kalıcı projeler üretmeliyiz. Örneğin; hava sporlarında kullanılan paraşütün tüm parçaları ithal. biz, buradaki üretimin bir noktasında mutlaka bulunmalıyız. bisiklet, okçuluk, spor kıyafetleri, sporcu gıdaları… pek çok çalışma alanı mevcut. belki ideal olan işlerin tamamını üretmek olabilir ama en azından bahsettiğimiz bu alanlardaki üretimlerin bir parçasını yapıyor olmalıyız” dedi. rektör yardımcısı prof. dr. engin deligöz ve bap koordinatörü prof. dr. fatih algı da desteklemeler, başvurular ve dış kaynaklı projeler hususunda genel bilgiler aktardı.
 
yapılan konuşmaları ardından, projeleri destek almaya hak kazanan akademisyenler, rektör Şahin”le birlikte ilgili protokol metnini imzaladı. İkinci dönemle birlikte bu yıl bap desteği alan proje sayısı 36″ya yükselmiş oldu.(haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası