banner
Röportaj

Kapadokya’nın ilk köyü: Aşıklı Höyük

Aşıklı höyük, orta anadolu”nun volkanik kapadokya bölgesinde bulunan bir höyük yerleşmesidir. aksaray il merkezinin 25 km doğusunda kızılkaya köyü”nde, melendiz çayı”nın kenarında yer almaktadır. yaklaşık 4 hektar büyüklüğünde bir alanı..

Kapadokya’nın ilk  köyü: Aşıklı Höyük
banner

Aşıklı höyük, orta anadolu”nun volkanik kapadokya bölgesinde bulunan bir höyük yerleşmesidir. aksaray il merkezinin 25 km doğusunda kızılkaya köyü”nde, melendiz çayı”nın kenarında yer almaktadır.

yaklaşık 4 hektar büyüklüğünde bir alanı kaplayan aşıklı höyük deniz seviyesinden 1119.45 metre yüksekliktedir. höyüğün özellikle batısı melendiz çayı”nın sık sık yatak değiştirmesi nedeniyle aşınmıştır.

yerleşmenin yer aldığı volkanik kapadokya bölgesi ve melendiz vadisi, içerdiği farklı ekolojik nişler, su kaynakları, fauna ve florada çeşitlilik ve hammadde kaynakları açısından oldukça verimli bir bölgedir. aşıklı höyük, güneyinde hasandağ ve melendiz dağ silsilesinin çevrelediği bir çanak içinde volkanik kayaçlar, tüflü araziler ile tanımlı bir bölgede yer alır. bugün karasal iklimin hakim olduğu bölgede ekonomi bağcılık, şarapçılık, buğday tarımı ve hayvan besiciliğine dayanır.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası