banner
Eğitim

‘Kırsaldaki çocuklarımız kitap eksikliği yaşamayacak’

kÖy çocuklari gezİcİ kÜtÜphane İle kİtaba kavuŞuyor aksaray”da belde ve köy okullarında eğitim gören öğrenciler, gezici kütüphane sayesinde farklı kitapları okuma şansı buluyor. kültür ve turizm İl müdürlüğü halk kütüphanesi..

‘Kırsaldaki çocuklarımız  kitap eksikliği yaşamayacak’
banner

kÖy çocuklari gezİcİ kÜtÜphane İle kİtaba kavuŞuyor

aksaray”da belde ve köy okullarında eğitim gören öğrenciler, gezici kütüphane sayesinde farklı kitapları okuma şansı buluyor.
kültür ve turizm İl müdürlüğü halk kütüphanesi bünyesinde hizmet veren gezici kütüphane aracı, bağlıkaya beldesine gitti. aracı gördükten sonra sevinç yaşayan öğrenciler, okul bahçesinde görevlilerin açtığı stantlarda farklı türden kitapları alma ve okuma fırsatı buldu.
İl halk kütüphanesi gezici kütüphane sorumlusu kürşat kocamaz, “kütüphane gezici kütüphane aracında yaklaşık 2500 kitap bulunduğunu söyledi. her gün bir köy okulunda öğrencilere kitap dağıtacaklarını anlatan koçamaz, şöyle konuştu: "15 günde bir kere bütün köylerimiz dolaşılacak. bu şekilde çocuklarımız kitaplarını okuyarak, değiştirme şansı bulacak. çocukların kitap eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. bazı okullarda kütüphane olmayabiliyor. biz bu eksiği mobil kütüphanemizle gidermeye çalışıyoruz. geleceğimiz olan çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığı kazanmasını istiyoruz."dedi. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası