banner
Sağlık

Sağlık çalışanlarının hasta ve yakınları tarafından darp edildiği iddia edildi

aksaray eğitim ve araştırma hastanesi”nde yeşil alanda görevli hastane çalışanlarını darp ettiği iddia edilen hasta yakınları gözaltına alındı. aksaray eğitim ve araştırma hastanesi”nde yeşil alanda görevli hastane çalışanlarını darp ettiği..

Sağlık çalışanlarının hasta ve yakınları  tarafından darp edildiği iddia edildi
banner

aksaray eğitim ve araştırma hastanesi”nde yeşil alanda görevli hastane çalışanlarını darp ettiği iddia edilen hasta yakınları gözaltına alındı.
aksaray eğitim ve araştırma hastanesi”nde yeşil alanda görevli hastane çalışanlarını darp ettiği iddia edilen hasta yakınları gözaltına alındı.
edinilen bilgiye göre, aksaray eğitim ve araştırma hastanesi yeşil alanda sıra bekleyen b.k (31) "kendilerine sırada öncelik verilmesini" talep ettikleri görevlilerle tartıştı. İddiaya göre, tartışma esnasında tarafları sakinleştirmeye çalışan bölüm hemşiresi hasbi toprak (42), ferit yoldaş ve yağmur burçak hasta ile yanında gelen yakınları tarafından darp edildi. vücudunun çeşitli yerlerinden darbe alan toprak, yoldaş ve burçak arkadaşları tarafından aynı hastanede tedavi altına alındı. duruma müdahale eden hastane polisi ile jandarma ekipleri b.k (31) ,Ö.k (39),n.k (18)”i gözaltına aldı.
"yasal sÜreç baŞlatildi"
sağlık-sen aksaray Şube başkanı rıfat kaya, konuya ilişkin yasal sürecin başlatıldığını bildirdi. tedavisi süren yaralıları ziyaret eden kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada: “bugün aksaray eğitim ve araştırma hastanesi”nde yeşil alan bölümünde çalışan sağlık çalışanlarımıza yine insanlarımız bir darp girişiminde bulunmuştur. buradaki arkadaşlarımızın bir can olduğunu her zaman unutuyoruz. lütfen buraya geldiğiniz zaman biz size özenle ve itina ile yaklaşıyoruz. sizde bizim çalışanlarımıza aynı şekilde yaklaşın. bu olayı yargıya taşıdığımızı buradan tekrarlıyorum.” dedi.
darp edilen hemşire hasbi toprak yaptığı açıklamada: “ferit arkadaşa çattı sen beni niye çağırmıyorsun diye o da dedi oda boş buyur gel işlemin ne ise yapalım. burada herkes kendince bir şey yapıyor beni kimse sallamıyor dedi. bizde dedik seni hasta yakını zannediyoruz şöyle gel işlemin ne ise yapalım bakalım dedik arkadaşın işlemi ne ise yapalım. ben dedi işleme de baktırmıyorum sizinle görüşeceğim aldı eline telefonu ferit arkadaşa tehditkâr şekilde telefonla arayarak çıktı. sonrada iki kişiyi yanına almış tekrar geldi üç dört dakika sonra masayı çevirdiler feride hakaretler biz geldik kime dayılanıyorsun şimdi konuş bizde araya girdik ayıralım çıkartalım müdahale edelim diye yani zaten kinleniyorlardı üçü de kinlenmiş. kafamızdan darbe aldık o sıra bir arbede oldu kolumuza değdi kulağımıza değdi.” şeklinde konuştu
stajyer hemşire yağmur burçak ise, “tartışma başladı ben çıktım güvenliği çağırmak için o sırada çağırdıktan sonrada döndüm artık birbirlerine girmiş durumdalardı. araya girdim sonuçta bir bayanım bana vurmazlar diye düşündüm ama hiç çekinmedi. direkt yumruk salladı göğsüme değdi. sonra kolumdan filan tuttular o sıra birisi yere düşecekti. yakamı tuttular. Öyle oldu yani.” dedi. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası