banner
Eğitim

Sağlıklı ve güvenilir gıda için sıkı denetim

okul kantİnlerİ ve yemekhanelerİ denetlenİyor aksaray”da tarım ve orman müdürlüğü bünyesindeki gıda denetçileri, yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile şehir genelindeki okulların kantinlerini ve yemekhanelerini denetim altına aldı. yeni eğitim..

Sağlıklı ve güvenilir gıda için sıkı denetim
banner

okul kantİnlerİ ve yemekhanelerİ denetlenİyor aksaray”da tarım ve orman müdürlüğü bünyesindeki gıda denetçileri, yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile şehir genelindeki okulların kantinlerini ve yemekhanelerini denetim altına aldı.
yeni eğitim öğretim yılının ilk haftasında okulların kantinleri ve yemekhanelerinde denetim yapıldığını ifade eden aksaray tarım ve orman müdürü bülent saklav, denetimlerin sıklıkla devam edeceğini belirtti.
saklav, yemekhanenin hijyen koşulları, resmi evrakı, personelin hijyen eğitimi sertifikaları ile gıdaların saklanma, pişirilme, sunum koşullarını inceleyen denetçiler, mevzuata aykırı buldukları durum ve ürünleri rapor ederek, bu uygunsuzlukların giderilmesi için işletmeye 15 gün süre verdi. saklav, denetimler sırasında özellikle süt ve süt ürünlerinde sıcaklığın önemli olduğunu belirterek, bu ürünlerin üretiminden tüketimine kadar soğuk zincirde muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi. Ürünlerin etiketinde; içeriğinin, son kullanma tarihinin, menşesinin ve firma bilgilerinin mutlaka yer alması gerektiğini belirten saklav, yemekhanenin mutfağında ürünlerin saklandığı bazı kaplarda bu etiketlerin olmadığına dikkati çekerek, işletme yetkililerine uyarıda bulundu. haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası