banner
Sağlık

Ucuza satılan güneş kremlerine dikkat!

SICAKLIKLARIN ARTMASI GÜNEŞ KREMLERİNE TALEBİ ARTIRDI Aksaray Eczacılar Odası Başkanı Fatih Özçiftçi, internetten çok ucuza satılan güneş kremlerine dikkati çekerek, “Güvenli olmayan merdiven altı ürünler; cilt sağlığının bozulmasını, yoğun kullanımı..

Ucuza satılan güneş  kremlerine dikkat!
banner

SICAKLIKLARIN ARTMASI GÜNEŞ KREMLERİNE TALEBİ ARTIRDI

Aksaray Eczacılar Odası Başkanı Fatih Özçiftçi, internetten çok ucuza satılan güneş kremlerine dikkati çekerek, “Güvenli olmayan merdiven altı ürünler; cilt sağlığının bozulmasını, yoğun kullanımı ise birçok farklı cilt rahatsızlığına yol açabilir” dedi.

Yaz mevsimi ile birlikte cildini güneşten korumak isteyenlerin güneş kremlerine ilgilisi arttı. Güneş koruyucu krem ve kozmetik ürünlerindeki fiyat artışı, tüketiciyi online ortamlarda ucuza satılan ürünlere yöneltti. Fatih Özçiftçi ise alışveriş sitelerinde ‘indirim’ duyurusuyla satılan ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Güvenilir marka ve güvenilir yerlerden alışveriş yapılması uyarısında bulunan Özçiftçi; “Bazı ilanlarda ürünler çok ucuza satılıyor. Sahte ürün kullanımı insan sağlığını olumsuz etkiyor. Bunun için güneş kremlerini eczanelerden alınmasını tavsiye ediyoruz. Bizim sattığımız ürünler hem alerji yönünden hem de içerik yönünden güvenli. Birde tamamen güvenli firmaların ürünlerini vatandaşlarımız alıp güvenle kullanabilir” dedi.

‘SON YILLARDA GÜNEŞ İNSANLARI CİDDİ ŞEKİLDE ETKİLİYOR’

Güneşin insanları ciddi şekilde etkilediğini aktaran Özçiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son yıllarda güneş insanları ciddi şekilde etkiliyor. Bu insanlarda kansere kadar pek çok hastalığının temelini teşkil ediyor. Bundan korunmak için insanların cilt rengine göre cildiye doktorları 6 gruba ayırmışlar. Kuzeyde beyaz tenli insanları 1 numara tavsiye ediyorlar. Afrikalı vatandaşlara ise 6 numara önermişler. Türkiye olarak 3 ile 4 numara arasındayız. Bizim kullanmamız gereken kremler ise 30 ile 50 arasında seyretmeli. 50 daha açık ten rengi olanlar kullanmalı.30 ise daha koyuların kullanması gereken kremlerdir. Güneş kremleri kullanırken, denize ve havuza girmiyorsanız her 4 saatte bir krem kullanabilirsiniz. Tatilde denize ve havuza girip çıktıktan sonra hemen sonra krem kullanarak sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.” Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası